Biersoep met Vichtenaar van Verhaeghe

Dit recept kan uiteraard niet ontbreken met een brouwerij in ons dorp.

Met volgende ingrediënten maakt u 10 liter soep! Je kan de soep ook invriezen. Lekker handig. Verminder de ingrediënten als minder soep voldoende is.

Ingrediënten:

3 flessen ‘Vichtenaar’ van Verhaeghe. (1 fles per 3 liter soep).
100 gram boter.
Een halve kilo bloemige aardappelen in stukken.
2 a 3 grofgehakte preien
3 sjalotjes of 2 uien, fijngehakt.
1 knolselderij in blokjes.
Muskaatnoot, zout en peper.
2 liter groentenbouillon
2 dl room
Optioneel: 2 eetlepels vers geknipte bieslook en Walnotenolie
Bereiding:

Smelt de boter en stoof de aardappels, knolselder, uien en prie in een afgesloten pot. Dit voor een 15-tal minuten op een zacht vuur. Voor kleinere hoeveelheden is 5 minuten voldoende. Deze groenten zorgen ervoor dat de bitterheid van het bier gecompenseerd wordt. De aardappel zorgt voor de binding.
Voeg de bouillon toen en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
Mix de soep en voeg het bier en de room toe.
Breng op smaak met peper, zout en muskaat. De soep tot vlak voor het kookpunt laten komen en serveren.
Laat het bier niet mee koken!

Als je wenst, kan je de soep nog zeven. Je kan de soep serveren met klein lepetje walnootolie erover en versieren met peterselie of bieslook.

Smakelijk!

Bekijk de video:

In fotos:
Stap 1: De ingrediënten

Stap 2: Snij de groenten

Stap 3: Stoof de groenten. Goed roeren!

Stap 4: Voeg het bier toe. Ook de room, peper, zout en muskaat.

Stap 5: Smakelijk!