Bouilla Vehta (eetsoep)

Deze eetsoep kent haar ontstaan tijdens de groots opgezette festiviteiten ter gelegenheid van de honderdste verjaardag in 2001 van Gerarda Blancke (toen Beukenhofstraat 24) (°1901 +2004).

De overlevering wil immers dat Gerarda tijdens de oorlogsjaren hielp met de soepbedeling in de “Winterhulp” op het Kasteel. Tijdens het versnijden van de benodigde groenten, moest het topje van één van haar vingers eraan geloven en kwam dit in de pot terecht. Het werd niet teruggevonden. Smakelijk.

De vingertjes zijn ondertussen zeer smakelijke worstjes, te verkrijgen bij de lokale slagers, die versneden worden en er een heerlijke eetsoep van maken.

Benodigdheden:

  • 200 gram broccoli,
  • 150 gram uien,
  • 250 gram prei-wit,
  • 125 gram boter,
  • 200 gram bloem,
  • 2 flesjes Duchesse de Bourgogne,
  • 3 liter kippebouillon,
  • 1 of 2 Vichtse Vingertjes (Huisgemaakte worstjes, te verkrijgen bij de Vichtse slagers).

Bereidingswijze: broccoli, prei-wit en uien reinigen en versnijden. Alles in gesmolten boter aanstoven. Neem de pot van het vuur en meng de groentenmassa met de bloem. Begiet met het bier en bouillon en al roerend aan de kook brengen. Kruiden peper en zout. Mixen en doorzeven. De Vichte Vingertjes in ‘kootjes’ snijden en toevoegen.