Varkenswangetjes met Duchesse de bourgogne en speculoos

Met een brouwerij in ons dorp is dit een nieuwe favoriet. Varkenswangen zijn een iets wat vergeten recept, maar ondertussen wint het aan populariteit omdat het wel eens een tv-kook programma passeert. Je maakt dit klaar als een lekkere stoverij en moet het beslist proberen! Bekijk ook de video onderaan.

De verkenswangen kan je gerust in de diepvries bewaren. Je kan ook een kleindere hoeveelheid maken. Halveer dan de ingredienten.

Ingredienten:

  • 1,5 kg varkenswangen
  • 3 uien
  • 0,75 literfles Duchesse de Brougogne
  • 2,5 dl kalfsfond
  • 5 stukken speculaas
  • speculaaskruiden
  • tijm en laurier
  • 1 snee brood met mosterd

Bak de varkenswangen. Wanneer ze mooi gekleurd zijn, bevochtig je ze met de kalfsfond en het bier tot het vlees onder staat. Voeg de speculaas, de ui, de kruiden en een boterham met mosterd toe. Laat alles rustig pruttelen tot het vlees helemaal gaar is. Dit laat je best 1 uur stoven.

Kruid heel subtiel met speculaaskruiden.

 

Video: