Vichtenaar

VichtenaarWist je dat wij Vichtenaren onze naam geven aan één van de laatste oud-Vlaamse roodbruine bieren die rijpen in eikenhouten vaten. De “Vichtenaar” is een product van onze lokale brouwerij Verhaeghe (Beukenhofstraat 96) en is een traditioneel en typisch bier voor West-Vlaanderen.

De smaak van de “Vichtenaar” kan men omschrijven als licht zurig en complex en dit door de lange gisting in eikenhouten vaten. De rinzige smaak van de “Vichtenaar” maakt dat het een bijzonder dorstlessend bier is, vooral tijdens de zomermaanden. De “Vichtenaar” is een bier dat gebrouwen wordt op basis van diep gebrande mouten, kruidige hoppen, fruitige gist en zacht water opgepompt uit een put met een diepte van 172 meter, wat een garantie vormt voor de kwaliteit en de zuiverheid van het water. Na de hoofdgisting en de tweede lagering ondergaat de “Vichtenaar” een derde gisting in grote eikenhouten vaten (5.000 à 25.000 liter) gedurende een periode van 8 maanden.