Graag vestigen wij er uw aandacht op dat het op 1 april precies 25 jaar geleden was dat onze ereburger, componist, dirigent Herman Roelstraete onverwacht is overleden. Herman Roelstraete was één van de meest gewaardeerde componisten van zijn generatie.

Elk koor, orkest of zanger zal wellicht al een werk van deze zeer geliefde componist hebben uitgevoerd.
Roelstraete, die afkomstig is van Lauwe, en in Zuid-Westvlaanderen een grote stempel op het muziekleven heeft gedrukt, was niet alleen geliefd omwille van zijn uitzonderlijk groot talent, maar ook omwille van zijn innemende persoonlijkheid.
Als hommage aan onze ereburger zal het “gemengd St.-Stefanuskoor” samen met het vrouwenkoor
“Estrella” uit Ledegem een bloemlezing uit het omvangrijk repertoire van Roelstraete brengen.
Roelstraete bewerkte een 75-tal volksliederen voor gemengd koor. Uit deze rijke keuze brengt
ons koor een zestal pittige liederen. Benjamin Luyckx speelt op ons “schijven”- orgel werk van Roelstraete. Alles heeft plaats op zaterdag 30 oktober om 19u30 in de St.-Stefanuskerk van Vichte.
Bijdrage in de kosten: 8 euro - add: 10 euro (tel. 056/77 49 00)
Iedereen welkom.

 

 

Locatie: Oude Kerk Vichte

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.