De herdenking van de Wapenstilstand startte met het verzamelen op de Vichteplaats.  Onze Britse gasten werden verwelkomt evenals het Brandweerkorps met de Jeugdbrandweer,  de Koninklijke Muziekmaatschappij Sint Cecilia met het Vichts Trommelkorps, alsook de jeugdverenigingen KSA Ter Vichten en VKSJ Vichte, en de vele vlaggendragers.  De optocht vertrok onder politiebegeleiding naar de kerk waar Pastoor Luc en Diaken Jean-Yves ons stond op te wachten.  De kerkdienst werd verzorgd door de leerlingen van het 5 de leerjaar. Na de kerkdienst ging de optocht verder naar het monument waar onze Vichtse slachtoffers werden herdacht.   Het weerbeeld kantelde en onder een druilerige regen ging de optocht verder naar het Brits Militair Kerkhof.  De ondertussen ijzige regen noodzaakte ons het herdenkingsgebeuren van onze Britse bevrijders in te korten.


Na de herdenkingsplechtigheid werden onze Oudstrijders, het 11 novembercomité en onze Britse gasten een receptie aangeboden door het gemeentebestuur.  Na een korte toespraak door Mevr. Greet Coucke werden de genodigden bedankt voor hun aanwezigheid en werd heel speciaal ook de website van de Dorpsraad

www.vichte.be in de kijker gezet, voor hun speciale aandacht aan de herdenking van “Den Grooten Oorlog” en de informatie omtrent het “Brits Miltair Kerkhof”, dit in de nieuwsbrief van november
De dag werd afgesloten met een middagmaal waar we opnieuw meer dan 50 deelnemers mochten verwelkomen, onder hen ook onze 13 Britse gasten.

Speciaal via deze weg wensen wij nog eens alle dorpsgenoten te bedanken voor hun deelname aan de “ Herdenking van de nationale bevrijdings- en vredesdag”
Dank U !
Namens onze Oudstrijders en het 11 novembercomité.

Bekijk de foto's op kerknet.be

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.