De Sint bracht op 3 december in bib Vichte (en bib Ingooigem) het rfid-systeem d.w.z. een zelfuitleenbalie met betaalsysteem.

 

 

Het voordeel voor de bibliotheekgebruiker is het vergroten van de privacy bij het ontlenen, geen wachtrijen aan de balie en groter gemak bij het binnenbrengen van de materialen.  Het betaalsysteem sluit volledig aan bij dit zelfbedieningsproces.
Een belangrijkste doel van het project is dat er voor het personeel meer tijd vrij komt om in te gaan op inhoudelijke vragen van de gebruikers en de bezoekers te begeleiden in hun zoektocht naar informatie.
De traditionele uitleenbalie maakt plaats voor een infobalie, waar nieuwe leners ingeschreven worden en waar ieder terecht kan voor bijkomende vragen.  Aan de infobalie wordt in de toekomst geen materialen meer in- of uitgenomen.

 

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.