Update: Maandag 20 september 2011 was er terug een algemene elektriciteits panne. In de wijk het veld van 20:30 uur tot ongeveer 24:00 uur. De rest van Vichte zat vanaf 21:30 uur zonder 'stroom' voor zo'n 10 minuten. Molecule had tot 04:00 geel elektriciteit. De kaarsen werden terug uitgehaald en de gezelligheid kwam snel terug. De vrije basisschool organiseerde een info-avond, waarbij 200 ouders en leerkrachten dan maar in donker de weg uit school en naar huis konden aanvatten.

Overal in Vichte verschijnen kleine hoopjes aarde. Heb je die ook reeds gezien? Nee, dit zijn geen molshopen en ook is er geen rattenplaag. Wel zijn er heel wat elektriciteitswerken aan de gang op het openbaar domein en die zorgen voor on-aangekondigde overlast.

Meestal kondigt dit zich aan als je 's morgens 1 of 2 mini-kraantjes ziet aankomen. Heren in oranje fluo jassen maken dan putjes en daaruit komen kabels. Oeps! De straat zit zonder electriciteit. Geen probleem. De kabels worden terug verbonden en het putje wordt afgedekt met een fluo-tentje.

'S avonds gaat iedereen dan gezellig samen aan tafel of volg je uw favoriete televisieserie in de zetel. Oeps! Geen electriciteit. Nee, het is niet de oven of de koffiezet. De straat zit terug zonder electriciteit. Al strompelend kan je nog wat kaarsen tevoorschijn toveren en wordt het nog zo gezellig in huis. De tijdelijke aansluitingen zijn blijkbaar niet correct gemaakt, waardoor terug een fluo-jas mag langskomen.

De laatste maanden doen de elektriciteits pannes zich meer en meer voor. Dit begint vrij vervelend te worden. Bekijk gerust even de Delfien Vanhautestraat met 3 a 4 van die putjes. Ook zijn ze gespot aan het kruispunt, waar eveneens een grote container staat die ondertussen de muurt van het oorlogs--monument doet verzakken.

Ben jij ook slachtoffer van een panne? Je kan dit nu melden op dit meldpunt. Op deze manier kunnen we een beeld krijgen van het aantal pannes in onze gemeente. Voeg ook de leuke anekdotes en verhalen toe. Als pannes blijven aanhouden, dan kunnen we gezamelijk stappen ondernemen naar de distributie beheerder. Laat dus zeker niet na om toe te voegen.

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.