Anne-Mie De Baene heet u hartelijk welkom op haar nieuwe tentoonstelling met werk van Stefaan Roelstraete en Mark Boekaert in haar galerie op ‘t Eilandje in Antwerpen.

De tentoonstelling is te bezoeken van 13 februari tot en met 8 april 2011, elke woensdag, donderdag en vrijdag van 9u tot 17u. Geeft u wel eerst een seintje, dan zorgen wij voor aanwezigheid. 

Stefaan Roelstraete - Visie op rood

De centrale kleur in het werk van Stefaan Roelstraete in deze expo is rood.

‘Rood is een kleur met vele gezichten : liefde, passie, hartstocht, warmte, maar ook oorlog, revolutie, strijd, lijden en offer, en nog zoveel andere, maar vooral de kleur van het leven.

Voor mij is  rood in deze tentoonstelling de kleur van bescherming, bevrijding en genezing van het leven.

Het is de signaalkleur van bescherming zoals die gebruikt wordt in het verkeer.

Zo stel ik hier “Bloeiende Lotus” voor waar een kring van rode “verkeerslichten” de lotusbloem in bloei beschermt. De Lotusbloem is in het boeddhisme en het hindoeïsme

het symbool van zuiverheid en die zuiverheid moet beschermd worden , zoals ook rode verkeerslichten het (zuivere) leven beschermen.

Een tweede werk is een installatie met “Versteende Bloemkelken” waar in een identieke kubus van  glas en metaaldraad van 10x10x10cm verwelkte bloemblaadjes (van zeldzame bloemen?) ter conservering gevangen zitten en beschermd moeten worden.

Rood is de kleur die ons er op wijst dat er leven in gevaar is en dat moet beschermd worden.’

Stefaan Roelstraete (14/08/2010)

Mark Boekaert

Mark Boekaert (°Gent, 1941) combineert in zijn schilderijen acrylverf, chinese inkt en diverse lagen papier uit Nepal en India. Dit geeft een heel eigen karakter aan zijn werk, dat, hoewel abstract, toch toegankelijk is. Naast een opvallend decoratieve kwaliteit vertonen de schilderijen een sterke suggestiviteit gebaseerd enerzijds op onmiskenbare symboliek en anderzijds ook op verrassende vorm- en kleurpatronen die de verbeelding vele wegen uitsturen.

Als in een soort golfbeweging over de jaren heen volgen meer complexe en meer eenvoudige patronen elkaar af in het oeuvre van Mark Boekaert. De composities dialogeren met de chaotische, organische structuur van het papier. Er zijn in het werk van Mark Boekaert talrijke verwijzingen, o.a. naar het kubisme van Georges Braque en Kasimir Malevich en diens bekende schilderij "zwart vierkant" op witte achtergrond (1913).

Aangepast fragment uit een bespreking door P.Busselen, KULAC.

Noteer alvast in uw agenda:

13-05-2011       vernissage expo Toscani en Cornel. Met extra evenement op 15-05-2011 i.v.m. de opening van het MAS.

25-09-2011       vernissage expo Ron Ekkelenkamp, Didi van der Velde en Jorg Van Daele.

13-11-2011       vernissage expo René van der Hoofd en Anky Essink met als extra: juwelen van christine Keyeux.

Afbeeldingen van de kunstwerken in grotere resolutie op aanvraag.

Art Forum - Nassaustraat 15, 2000 Antwerpen - T 03/2342160 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.artlease.be

Anne-Mie De Baene heet u hartelijk welkom op de opening van haar nieuwe tentoonstelling met werk van Stefaan Roelstraete en Mark Boekaert. Dit op zondag 13 februari 2011 vanaf 16 uur, in haar galerie op ‘t Eilandje in Antwerpen. Er is gelegenheid na te kaarten in een naburig restaurant, in aanwezigheid van de kunstenaars. Gelieve u hiervoor op te geven.

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.