‘De Koninklijke Toneelgroep Vichte’ (met het stuk ‘Pin over geld, gierige gulzigheid en Molière’ in regie van Joost Van de Kerckhove), het ‘Spiegeltheater vzw’ uit Roeselare (met het stuk ‘Don Quichot en zijnen ijzeren wil’ in regie van Sven Ronsijn) en de ‘Toneelgroep Bit’ uit Izegem (met het stuk ‘TIK’ in regie van Steven Duyck) werden tijdens de eerste auditieronde (najaar 2010/voorjaar 2011) geselecteerd voor de finale van het Provinciaal Theaterfestival in 2013.

In de finale is er plaats voor zes geselecteerde gezelschappen uit twee verschillende auditierondes; najaar 2010/voorjaar 2011 en najaar 2011/voorjaar 2012. Theatergezelschappen die willen deelnemen aan de tweede ronde kunnen zich nog steeds kandidaat stellen. Ze kunnen tot 1 september 2011 een dossier indienen via de website. De jury selecteert vervolgens welke gezelschappen mogen deelnemen aan de auditieronde. De geselecteerden ontvangen een subsidie ter waarde van 1.000 euro.

Het Koninklijk letterkundig Genootschap ‘Vereenigde Vrienden’ met het stuk ‘Het geheugen van water’ in regie van Gino Debeyne werd niet geselecteerd voor de finale, maar ontvangt wel de deelnemingspremie.

Op de uiteindelijke finale in 2013 brengen de zes geselecteerden elk een nieuwe voorstelling.

In 2010 ging de cyclus van het tweede Provinciaal Theaterfestival van start. Het West-Vlaamse provinciebestuur hecht een groot belang aan de amateurkunstenbeleving in de provincie. Het theaterfestival is daar een onderdeel van. De laatste jaren werden er enkele grondige wijzigingen doorgevoerd bij zowel de koorsector, de instrumentale muzieksector als de theatersector. De toernooiformules werden omgevormd naar ‘festivals’ in een vierjarige cyclus. Het provinciebestuur West-Vlaanderen organiseert het theaterfestival voor de tweede keer.

Lees meer op west-vlaanderen.be

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.