Het schepencollege van Anzegem boog zich gisteren nogmaals over de acht dure rioolafkoppeling op de Vichteplaats. De gemeente hoopte op een financiële tussenkomst van rioleerbeheerder RioP, maar het is nu definitief dat ook zij niet kunnen tussenkomen.

‘Het enige wat we nu en in de toekomst kunnen doen is mee zoeken naar nog goedkopere oplossingen en mensen bijstaan met raad. Het zal ook belangrijk zijn dat de informatie en offertes op tijd aan de bewoners worden bezorgd, want dat gebeurde op Vichteplaats veel te laat', zegt schepen van Openbare Werken Prudent Lanneau (Eendracht).

Het goede nieuws is dat het tweede bezoek van de afkoppelingsadviseur wel resultaat heeft opgeleverd. Bij zes van de acht woningen is het bedrag aanzienlijk minder of heeft de gemeente samen met de bewoners een andere oplossing gevonden.

Nog te veel

Wilfried Spillemaeckers uit nummer20 kreeg de duurste offerte, bijna 10.000euro. Ook na een tweede bezoek van de adviseur blijft aansluiten op gescheiden riolering een dure aangelegenheid. ‘Er komen vooraan twee putten, daardoor hoeft niet meer langs mijn huis gegraven te worden. Maar dat verandert weinig aan de prijs. De nieuwe raming bedraagt nog 8.500euro. Dat is nog altijd veel te veel. Mijn advocaat heeft ook fundamentele vragen bij de overeenkomst die de gemeente ons opdringt.'

Meer info op het streeknieuw van het nieuwsblad.

 

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.