Brouwerij Verhaeghe heeft de voorbije dagen maar liefst vijftien nieuwe opslagtanks en twee nieuwe gistingstanks geplaatst. Die dienen om meer Duchesse de Bourgogne te brouwen.

Al een hele tijd heeft brouwer en bedrijfsleider Karl Verhaeghe af te rekenen met een tekort aan het bruine succesbier Duchesse de Bourgogne. De vraag is momenteel groter dan het aanbod, zowel in binnen- als buitenland wordt steeds meer Duchesse verkocht.

'Wij moeten al een hele tijd werken met wachtlijsten en kunnen maar met mondjesmaat leveren', zegt Verhaeghe. 'Om iedereen nu wel op tijd en stond te bedienen, investeerden we in nieuwe opslagtanks: vier van 220hectoliter, acht van 110 en drie van 30hectoliter. Daarnaast plaatsten we nog twee gistingstanks van respectievelijk 240 en 120hectoliter.'

'Op die manier gaan wij meer Duchesse kunnen brouwen, stockeren en laten rijpen', zegt Verhaeghe, die voor de aankoop en installatie van de tanks een beroep deed op Jozef Maes, ingenieur en brouwer op rust.

Lees het volledige artikel op het nieuwsblad: klik hier

 

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.