Café Breughel op Vichteplaats staat over te nemen. Cafébaas Bernard Narre Vaneeckhoutte stopt na acht jaar met café Breughel. ‘Ik ben vijftig geworden en vind het tijd voor iets anders', verklaart hij. Hij vindt voorlopig echter geen overnemer en daardoor dreigen enkele verenigingen die er hun stek hebben, in de kou te komen staan. Op dit moment is het café nog moeilijk bereikbaar door de wegenwerken maar die zouden tegen eind mei klaar moeten zijn.

‘Ik zou normaal vorig jaar in juli al sluiten', zegt Bernard. ‘Maar ik vond geen overnemer. Met de brouwerij heb ik nu een akkoord bereikt om te huren per kwartaal. Ik vind het jammer dat ik geen overnemer vind. Het café draait goed, er komt jeugd, veertigers en vijftigers, en ook gepensioneerden. Alle sportwedstrijden toon ik op televisie en 's avonds is er rockmuziek. De minivoetbalploeg de Bruine Duivels hebben hier hun stek. Die organiseren hier hun pirobak, net als Nuns on the Run. Er zijn ook feesten. Het minifestival Ploeze Rock lokt elk jaar duizend toeschouwers, begin september is er Vichte Cross, en elk weekend is er wel iemand van de KSA of VKSJ jarig. Die geven hier dan een verjaardagsfeestje.'

Momenteel is café Breughel moeilijker bereikbaar door de wegenwerken. Het gemeentebestuur liet gisteren weten dat de werken vertraging opgelopen hebben door het slechte weer, maar dat eind mei alles klaar moet zijn. ‘Het is het ideale moment om de zaak over te nemen', besluit Bernard.

Lees het volledige artikel op het nieuwsblad.

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.