tippi1Na heel wat zwoegen, paperassen regelen, sensibiliseren en centen inzamelen in België, overleg met de plaatselijke vrouwenorganisatie en bouwvakkers in Senegal, kunnen we groot nieuws aankondigen: ons gebouw is klaar!

De school waar we vormingen en opleidingen willen aanbieden aan analfabete Senegalese vrouwen om zo hun maatschappelijke positie te versterken, koste alles inbegrepen zo’n 60.000 euro. De vrouwenorganisatie Macha Allah is dolenthousiast en samen met Keur Tippi vzw en Ginette, een naaister uit Luik die 9 maanden ter plaatse zal helpen, worden weldoordachte plannen gemaakt om de vormingen in oktober te kunnen opstarten.

 

Om dit prachtige nieuws te vieren en tevens deze opstart te helpen financieren, wordt er op 17 oktober een 5e en laatste editie van ons Senegalees feest, Damay Dem Keur Tippi, georganiseerd. Een jaar waarin het schoolgebouw afgewerkt is en het Senegalees feest aan een 5de editie toe is, vraagt naar een feesteditie en dat zal het dus ook worden. Ook dit jaar wordt het opnieuw een vrolijk sfeervol gebeuren met veel couleur locale en opzwepende ritmes van Senegalese djembé-spelers. Nieuw dit jaar is dat we onze smaakpapillen zullen kunnen verwennen met frietjes en vol-au-vent en dat er een Senegalese DJ komt. Zoals gewoonte gaat het feest door in het ontmoetingscentrum van Nieuwenhove te Waregem, inkom vanaf 19u. Kaarten kosten 15 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 10 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij Dorine Verschuere (0499/800873 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Een plezante belevenisrijke avond beleven en ondertussen de minder behoede vrouwen in Senegal steunen? Geen enkel excuus dus om niet daar deze feesteditie van Damay Dem Keur Tippi 5 te komen!

Graag tot dan!
Team Keur Tippi

tippi2


Voor meer informatie over het project en het feest, neem zeker een kijkje op: www.keurtippi.be.

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.