Jullie zullen het wellicht al vernomen hebben via de nationale TV- en radiozenders dat de VKSJ van Vichte vroegtijdig hun kamp hebben moeten afsluiten wegens een nogal krachtige virale maag- en darminfectie.

Na de voorvallen op andere kampen deze week dacht men ook hier aan een voedselvergiftiging, maar waarschijnlijk gaat het dus om een vervelend virus. De voedselinspectie heeft in eerste instantie niets abnormaals opgemerkt in verband met de voedselveiligheid. We hadden ook niets anders verwacht, want de VKSJ heeft reeds jaren een aantal ervaren koks mee die de kampkeuken leiden als een goeie huismoeder of -vader. Prima in orde dus.

Ook de leidsters hebben schitterend gereageerd op deze situatie. De juiste instanties werden op tijd ingelicht, een bewijs van grote verantwoordelijkheidszin. De kinderen waren steeds in veilige handen.

Onze jeugdbeweging heeft gewoon brute pech gehad. Waarschijnlijk heeft een deelneemster onvermoed de ziektekiem meegebracht . En waar mensen dicht bij elkaar leven is de kans op besmetting natuurlijk groter. Ook tijdens het schooljaar zie je soms klassen waarvan de helft van de kinderen ziek zijn. Er heeft een plaagje lelijk huis gehouden, zegt men dan in de volksmond. Hier is dit niet anders. Die plaagjes zijn zeer vervelend maar gelukkig meestal van korte duur.

We wensen alle kinderen dan ook een snel en goed herstel toe en hopen dat de VKSJ hun steengoeie activiteiten vlug kan hervatten. En volgend jaar verwachten we natuurlijk terug een kamp vol energie en avontuur!!

Dorpsraad Vichte

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.