Op 5 december 2016 overleed één van Vichtes “groten”, Dokter Luc Vandamme, op 65-jarige leeftijd. Op zaterdag 10 december namen we afscheid van Dr. Luc.

Dr. Luc (zoals hij door veel mensen respectvol werd genoemd) werd geboren op 6 augustus 1951, groeide op in Wervik en behaalde zijn Master in de Geneeskunde aan de Leuvense Universiteit. Hij huwde met Riet Lauwers (°1953 - †2014) en kreeg drie kinderen: Miek, Pieter en Ellen.

Eind de jaren ’70 vestigde hij zich in Vichte als huisarts. Hij was meer dan 30 jaar bestuurslid en ondervoorzitter van de Gezinsbond van Vichte. Dr. Luc was ook gedurende lange tijd voorzitter van de Vichtse Heemkundige Kring de Spinspoele. Van 1982 tot 2000 was hij voorzitter van de Dorpsraad. Onder zijn impuls werd het dorpskrantje de Verteller (vanaf september 1988) uitgegeven. Hij was ook de drijvende kracht bij de onvergetelijke revues en dorpsfeesten.

Het voorbije jaar was het zijn bijzondere wens om de dorpsraad nieuw leven in te blazen. Dit mondde uit in het oprichten van de “Vichtse Dorpsraad vzw” en in het uitgeven van “De Nieuwe Verteller”. Hij bleef zeer nauw betrokken bij de opstart hiervan, tot op de laatste momenten. In zijn laatste voorwoord bedankte hij iedereen die zich voor de dorpsraad en voor Vichte heeft ingezet.

Beste Luc, in naam van de Vichtse gemeenschap en haar talrijke verenigingen willen we je danken voor je initiatieven, je grote inzet en enthousiasme, je wijze woorden en je warmte.

Heel genegen!

Karel Demeulemeester en Chantal Depaemelaere

Luc Vandamme °1951-†2016

 

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.