Naar analogie van de Elfstedentocht in het hoge noorden van Nederland, wilden ook enkele Vichtse sportievelingen een heuse wedstrijd organiseren, die enkel maar kan plaatsvinden indien heel specifieke klimatologische omstandigheden het toestaan. In november 2010 was het dan zover. In een ijltempo werd druk vergaderd in de plaatselijke stubes en al zwelgend beslist een nieuwe Olympische discipline in het leven te roepen namelijk: de wereldkampioenschappen polderzwemmen.

De kampioenschappen zullen een soort van driekamp zijn, bestaande uit: wegelzwemmen voor heren (vooral geliefd bij vrouwen die al eens een zwembroek willen zien blijven haperen aan de stekkerdraad), bwaèkes-crawl ofte zwemmen langsheen obstakels (zijnde drijvende koeienvlaaien en ondergelopen molshopen) en het alom geliefde knieploeteren. Deze laatste discipline wordt enkel aangevat bij eb.

 

De plaatst van het gebeuren wees in november 2010 zichzelf uit. (zie foto hierboven). Nu, vanuit de Vichtste geschiedenisboeken weten we dat die kasteelmeersen reeds lang het arena bij uitstek waren voor meerdere sportdisciplines, waaronder schaatsen, paardenrennen en het huidige veldcross voor Vichtenaren. 

De bezoekers werden gevraagd liesbotten aan te trekken of opblaasbare matrassen of bootjes in hun rugzak mee te brengen. Je weet maar nooit hoe ver en hoe vlug de historische Kasselrijbeek uit haar oevers treedt.

De notabelen van het dorp en de juryleden zullen kunnen plaatsnemen op het inderhaast opgetimmerd podium tussen de resterende eeuwenoude eiken.

Het organiserend comité keek alvast uit naar de volgende 3 daagse reeks van ononderbroken plensbuien. Uit voorzorg werd de kelder van de vrije basisshool ditmaal wel hermetisch afgesloten, kwestie van niet te moeten zeulen met dompelpompen, vlakzuigers en stofzuigers die ook met Vichts polderwater overweg kunnen.

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.