Het kaartershuisje is er niet meer.

Misschien is het nog niet voor iedereen opgevallen, maar velen passeren er dagelijks. Dit huisje zat wat verscholen achter de bomen van de vijver aan het grote kruispunt.

Sinds begin oktober 2011 is dit verouderde huisje met de grond gelijk gemaakt. Toegegeven, de oude barak heeft zijn tijd gehad.

Velen hebben hier heel wat herinneringen. In het bijzonder de kaarters, de vroegere studentenvereniging, de familiefeesten en als gelegenheidslokaal voor alle verenigingen.

Dit was een zeer gewaardeerde ontmoetingsplaats, vooral omdat deze kosteloos en zeer toegankelijk was. Net daarom speelde ze een belangrijke rol in onze dorpsgemeenschap. Vichte telt heel wat actieve verenigingen, wat ons dorp heel levendig maakt. Deze hebben nood aan vergaderzalen en dat resulteert dan in een zeer actieve dorpsgemeenschap. De vraag is nu: waar kunnen we nu terecht?

De hoge bomen en het kaartershuisje hebben moeten wijken voor het residentieel uitzicht van de appartementsbewoners. Toch is er een compensatie. In het appartementsblok is een gemeenschappelijke ruimte voorzien waar de kaarters gratis kunnen kaarten. Deze ruimte is voorzien in de bouwaanvraag, vastgelegd en afgesproken met de gemeente. Deze ruimte zal niet voor iedereen voldoen. De andere gezelschappen moeten terugvallen op de druk bezette bestaande vergaderzalen.

Geniet nog van de nostalgische foto's. Deze zijn reeds genomen met de nieuwbouw appartementen. Velen zullen zich de mazoet-stoof herinneren. Een misérie om die aan te krijgen, maar eens die zijn warmte leverde, dan bleef die branden. Brouwerij Verhaeghe heeft daar vele vaten bier en enkele liters frisdank mogen leveren.

Zo zij het. Het kaartershuisje is afgebroken, de verhalen zijn geschiedenis en kaarters kunnen blijven kaarten.

En dan was er de afbraak.

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.