Errata: Er bleek enige verwarring met de reporter van dienst op 1 april. De bronnen waren nog niet alleen nagegaan, de oude kerk blijft onverandert. De kerk op de foto komt van een parochie uit Frankrijk in de vallei van de Somme. Klik hier om die nader te aanschouwen.

Dankzij de heraanleg van Vichteplaats en de rioolwerken rond de oude kerk zijn er archeologische opgravingen bezig aan onze Oude Kerk. Naast enkele oude skeletten (zie foto'sonderaan) zijn er ook onderdelen teruggevonden van het oude klokkenuurwerk van de oude kerk.

 

Half maart is die klok in volledige eer hersteld en terug te bewonderen op de oude kerk. Zowel de appartementsbewoners als de school zijn hier bijzonder tevreden mee. Deze avond, zondag om 19:00 uur, wordt de klok dan ook ingehuldigd met de eerste klokkenslagen.

De vrienden van de oude kerk voorzien een hapje en een drankje om dit feestelijk in te zetten. Allen dus uitgenodigd om 19:00 uur stipt!

Hier een verder overzicht van de oude kerk en de archiologische opgravingen.

Foto van de gerenoveerde klokkentoren.

Fotos van de opgravingen:

Enkele oude skeletten:

Vindplaats van onderdelen van de oude klok:

 

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.