Op 20 oktober 1918 heroverde het 'Royal Newfoundland Regiment' van het Britse Leger, het station van Vichte en twee dagen later werd ook het dorp bevrijd door de '9de (Schotse) Divisie'.

 

De gesneuvelden werden begraven op een vrij stuk grond aan den Olekenbos.

Pas later kreeg het kerkhof het huidige uitzicht, typisch aan alle Engelse soldatenkerkhoven. Op het 'Vichte Military Cemetery' werden de rijen A en B en een deel van rij C in het Veld (Plot) I aangelegd in oktober 1918, door de Britse 'Burial Officers' van de 9de en 31ste Divisie. Na de wapenstilstand diende het overige gedeelte als begraafplaats voor slachtoffers uit nabijgelegen slagvelden.

In juni 1933 kwamen daar nog eens 31 graven bij, overgebracht uit het kerkhof van Zwevegem. Momenteel telt het Militair Kerkhof 236 Commonwealth grafzerken uit de Eerste Wereldoorlog, waarvan 60 ongeïdentificeerd. Daarnaast liggen er nog twee soldaten uit de Tweede Wereldoorlog, gesneuveld in mei 1940, waarvan 1 onbekend.

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.