De gewezen vereniging Vehta, die biënnales van textielkunst organiseerde, hield deze gigant in 1983 boven de doopvont. De creatieve handen van Herman Tack en Jean-Marie Demiddele gaven hem, naast zijn edele trekken, natuurlijk ook zijn schietspoele mee. Dit laatste symboliseert de rijke textielgeschiedenis van Vichte. 

 

Gedurende jaren vertegenwoordigde ‘Ventie’ als een echte ambassadeur ons dorp in menig Vlaamse stoet. Maar je weet hoe feesten en stoeten zijn. Het vlees is wel eens zwak en onze vrijgezel durft al eens blijven plakken en een glaasje te veel drinken … en geef hem eens ongelijk! Om hem heelhuids thuis te brengen vergezellen Geert Demeulemeester en Lieven Vervaecke hem al jaren tijdens zijn uitstappen, maar ook zij durven wel eens blijven hangen.

wapenschild vichte

Zoeken

GDPR

Dorpsraad VZW

De Dorpsraad vindt zijn oorsprong net na de fusie met Anzegem in 1976. Onder leiding van de toenmalige gemeenteraadsleden en de verenigingen werd besloten een nieuwe overkoepelende organisatie op te richten waar alle Vichtse verenigingen een plaatsje konden vinden. Ondertussen is een VZW opgericht en is de Dorpsraad VZW levendiger dan ooit!

 

Contacteer

Vichte
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.