Plafondschilderij in De Stringe

De theaterzaal van het Vichtse Cultureel Centrum biedt niet alleen spektakel op de scène vooraan, maar ook het plafond is ’t siene weird. Verzonken in de diepblauwe zoldering zien we een oranje-roze zee waar een vervaarlijk uitziende krokodil, als het ware verstringeld rond de zon, in rondzwemt. Ondertussen geplaagd door Mirò-achtige duiveltjes …

Dit prachtige werk is van de hand van Philippe Boutens (°Kortrijk 1951) die door z’n kleurgebruik, de mythologische voorstellingen en zeker de bestiale metafoor een typische ‘Boutens’ aflevert.

Wanneer het oude fabriekspand aan het Ommersheimplein tot het gemeentelijke ontmoetingscentrum werd omgetoverd, schreef de gemeente een kunstwerk-wedstrijd uit waarvan het winnende resultaat geïntegreerd zou worden in de nieuwe theaterzaal. Winnaar werd Philippe Boutens uit Kortrijk, een kunstenaar die niet alleen zou instaan voor het centrale plafondschilderij, maar ook zijn inspiratie zal geven voor het volledige constructieplan van het plafond en de belichting.

De kunstenaar is er prima in geslaagd het kunstwerk over de gehele zaal te laten uitstralen.